Raceala - Virozele respiratorii

Raceala este o afectiune a cailor respiratorii superioare, de cele mai multe ori virala. Infectiile cailor respiratorii sunt cele mai frecvente boli. Racelile sunt infectii acute ale cailor respiratorii, declansate in principal de virusi, pe fondul unui sistem imunitar slabit. Slabirirea sistemului imunitar pe fondul infectiei virale creste riscul suprainfectiei bacteriene cu  streptococi, stafilococi sau pneumococi, care agraveaza boala.

Simptome:
- Frisoane;
- Febra (mai ales la copii);
- Stare de rau general;
- Oboseala;
- Cefalee si dureri in membre.

Impulsul initial de stranut evolueaza spre guturai (rinoree acuta). Inflamarea mucoasei nazale se asociaza cu o secretie apoasa sau mucopurulenta, care jeneaza respiratia nazala, perturba simtul olfactiv si modifica tonalitatea vocii ( „vorbit pe nas”). In functie de sensul in care se propaga inflamatia (ascendent sau descendent) apar si alte probleme de sanatate.

Faringita - In stadiul initial al virozelor apare inflamarea mucoasei faringiene (faringita acuta). Simptomele tipice sunt senzatia de gat uscat, iritat si odinofagia (dureri la inghitire).

Laringita - Daca inflamatia afecteaza si mucoasa laringiana, mai ales portiunea care acopera corzile vocale (laringita acuta) apare reflexul de tuse si ragusela. Odinofagia se accentueaza, la fel raguseala - chiar pana la disparitia completa a vocii. La copiii mici exista riscul de laringita subglotica (grava datorita edemului ce poate determina dispnee severa pana la asfixie).

Traheo-bronsita - Inflamarea mucoasei traheale si bronsice (traheita acuta, bronsita acuta) provoaca accese de tuse cu expectoratie muco-purulenta si dureri in piept.

Complicatii:
Miocardita - Foarte rar, virusii care au provocat raceala pot cauza si inflamarea muschiului cardiac (miocardita), care se manifesta cu aritmii (tulburari ale ritmului inimii), dispnee si fatigabilitate.
Suprainfectia bacteriana - Simptomele din raceala pot fi agravate de o infectie suplimentara de etiologie bacteriana (suprainfectie). Simptomul tipic este secretia purulenta, galben-verzuie, a mucoasei inflamate, care se asociaza adesea cu febra.
 
Raspandirea bacteriilor poate provoca urmatoarele boli:
Otita medie acuta (inflamarea urechii medii);
Sinuzita acuta (inflamarea sinusurilor paranazale);
Tonsilita acuta (inflamarea amigdalelor);
Pneumonie (inflamarea pulmonului).

Comentarii 

 
0 #1 laura 25-12-2009 02:51
tratament pt tonsilita
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor