Prostatita

Prostatita este frecventa si afecteaza barbatii la un anumit moment. Prostatita reprezinta o inflamatie a prostatei. Cand o parte a a organismului e inflamata aceasta este rosie, fierbinte si dureroasa. Prostatita poate prezenta multe simptome, poate determina urinari dificile, dureroase si frecvente. Poate determina si aparitia febrei, dureri de spate sau dureri inghinale. Poate determina scaderea interesului pentru sex sau chiar probleme de erectie si mentinerea acesteia. Prostatita este foarte usor confundata cu alte afectiuni ale tractului urinar. Aceasta poate apare in diferite forme. Faza acuta e cea mai frecventa dar si cea mai severa si poate necesita spitalizare. Simptomele prostatitei cronice au tendinte de dezvoltare mult mai lenta si sunt la fel de severe ca si in cazul celei acute.

Termenul de prostatita include 4 afectiuni :
- prostatita bacteriana acuta – este cea mai putin frecventa din cele 4 tipuri dar este si cea mai usor de diagnosticat si de tratat, barbatii care au aceasta afectiune prezentand frisoane, febra, durere in zona toracica si in zona genitala, urinari frecvente si mai ales noaptea, urinari dureroase si usturatoare, furnicaturi in corp si o infectie urinara detectata prin prezenta leucocitelor in urina si a bacteriilor. Aceasta se trateaza cu antibioticul corespunzator.
- prostatita bacteriana cronica este de asemenea rar intalnita. Reprezinta prostatita acuta asociata cu o functionare defectuoasa a prostatei, o persistenta bacteriana la nivelul tractului urinar. Tratamentul corespunzator necesita identificarea si indepartarea problemei si apoi tratarea infectiei cu antibiotice. Uneori antibioticele nu o vindeca.
- prostatita cronica/sindrom cronic al durerii pelvine este cea mai frecventa dar si cea mai putin inteleasa forma a afectiunii. Se regaseste la barbatii de orice varsta; simptomele dispar si apar fara nici o avertizare. Prostatita cronica sau sindromul cronic al durerii pelviene poate fi de natura inflamatorie sau neinflamatorie. In forma inflamatorie, urina, sperma si alte fluide din prostata nu arata nici un semn de infectie. In forma neinflamatorie nu exista nici o dovada de inflamatie sau de leucocite prezente.
- prostatodinia este asemanatoare cu prostatita nebacteriana referitor la simptome, varsta pacientilor si ineficienta tratamentului. In orice caz nu exista probe obiective cum ar fi prezenta celulelor leucocite in urina barbatilor care sufera de prostatodinie. Uneori antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) cum ar fi ibuprofenul sau naproxenul ajuta la inlaturarea durerii.

Prostata este un organ mic de marimea unei nuci. Este situata langa vezica urinara ( acolo unde urina este colectata ), in fata rectului si in imprejurimile tubului care transporta urina din vezica ( uretra ). Prostata produce un lichid subtire care reprezinta o parte din sperma. Sperma este lichidul de culoare alba care contine spermatozoizi. Problemele de prostata sunt foarte frecvente la barbati. Majoritatea acestor probleme pot fi tratate cu succes. Urologul este un specialist in probleme ale tractului urinar incluzand diagnosticarea si tratarea problemelor legate de prostata.

Prostatita este impartita in categorii in functie de cauza; doua tipuri de prostatita, cea acuta si cea cronica bacteriana sunt cauzate de infectii ale prostatei. Unele categorii de prostatite pot fi cauzate de proasta functionare a muschilor pelvisului sau a vezicii urinare.

Semnele si simptomele depind de fiecare tip de prostatita :
Prostatita bacteriana acuta: semnele si simptomele acestei forme apar pe neasteptate si pot include :
- frisoane si febra;
- senzatie de gripa;
- dureri la nivelul prostatei, spatelui si la nivel genital;
- probleme urinare incluzand urinari frecvente si urgente, dificultate sau durere la urinat, dificultate in golirea vezicii urinare si urme de sange in urina;
- ejaculare dureroasa.

Prostatita bacterina cronica: semnele si simptomele ale acestui tip de prostatita se dezvolta incet si de obicei nu sunt atat de severe ca cele din cazul acut. Uneori exista perioade cand simptomele sunt mai usoare, uneori mai grave. Semnele si simptomele prostatitei bacteriene cronice sunt :
- nevoie urgenta si frecventa de a urina;
- durere sau usturime in timpul urinarii;
- durere la nivelul prostatei;
- urinare excesiva pe timpul noptii;
- durere in spate si in zona genitala;
- dificultati in a urina sau diminuarea jetului urinar;
- urme de sange prezente ocazional in sperma sau urina (hematurie);
- ejaculare dureroasa;
- usoara febra;
- infectii recurente ale vezicii urinare;

Prostatita nebacteriana cronica: Este cea mai frecventa forma de prostatita. In general semnele si simptomele acestei forme sunt asemanatoare cu cele ale prostatitei bacteriene cronice cu diferenta ca in acest caz nu apare febra. Diferenta majora o reprezinta faptul ca in analiza urinii sau a lichidelor din prostata nu vor aparea bacterii. Dar pot aparea leucocite in urina si sperma in functie de tipul de prostatita nebacterina cronica. In unul din tipurile prostatitei nebacteriene se identifica prezenta puroiului in urina, in alte tipuri nu se identifica. Multe alte stari patologice pot avea simptome asemanatoare cu cele ale prostatitei cum ar fi infectia vezicii urinare sau hipertrofia benigna a prostatei.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor