Incontinenta urinara

Incontinenta este definita ca pierderea ocazionala si necontrolata de urina. Incontinenta urinara inseamna ca din anumite motive, ati pierdut controlul asupra vezicii urinare si ca, din aceasta cauza, simtiti o nevoie stringenta de a merge la baie si aveti scapari involuntare de urina pe parcursul zilei. Pierderea de urina apare in special la femei deoarece aparatul sfincterian al vezicii urinare este mai slab, fiind sustinut la femei doar de musculatura perineala.

Incontinenta de efort are trei grade de gravitate. La cel mai scazut nivel, ea se manifesta cand efectuati exercitii fizice usoare, cum ar fi fitnes. Ea este de nivel mediu cand apare in urma actiunilor de zi cu zi cum ar fi ridicatul de pe scaun, stranutul sau rasul. Incontinenta de efort este foarte grava atunci cand este permanenta. Incontinenta de efort este cauzata de slabirea muschilor pelvieni care prin urmare, nu mai pot tine vezica urinara in pozitie corecta. Ea apare la femei in special dupa prima nastere, dar este frecventa si la femeile care au trecut de menopauza.

O femeie sufera de incontinenta cu imperiozitate atunci cand simte o nevoie acuta care nu poate fi controlata de a urina. Acest tip de incontinenta este cauzat de contractii neregulate ale muschiului vezicii urinare care apar in urma ruperii comunicarii intre creier si vezica. Incontinenta cu imperiozitate mai poate aparea si urma atrofierii naturale a muschiului vezicii urinare (la persoanele in varsta) sau in urma unei infectii urinare.

Incontinenta mixta se caracterizeaza prin pierderea de urina in cadrul ambelor cazuri expuse mai sus. Mai exista un tip de incontinenta care apare mai ales la barbati dar este intalnit si la femei. In cadrul acestei afectiuni, apare dorinta urgenta de a urina, insa din cauza unui blocaj pe tractul urinar, urina nu poate fi evacuata complet. La barbati, acest tip de incontinenta insoteste hiperplazia de prostata.

Comentarii 

 
-1 #1 Mara 19-08-2010 19:27
Incontinenta urinara se poata trata chirurgical cu succes.

http://www.romedic.ro/biotechnic/produse/Obstetrica-ginecologie
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor