Glomerulonefrita

Functia principala a rinichilor este filtrarea si excretia excesului de apa si a substantelor toxice din sange. Daca rinichii isi pierd capacitatea de filtrare, nivelul crescut de lichide si de toxine acumulate in organism devine periculos. Glomerulonefrita este o afectiune renala care impiedica rinichii sa-si indeplineasca functia de filtrare si de excretie. Boala poate fi atat acuta (se instaleaza subit) cat si cronica (cu o evolutie lenta).

Glomerulonefrita poate fi consecinta unor boli sistemice (lupus sau diabet), sau poate fi o afectiune de sine statatoare -glomerulonefrita primara.

Glomerulonefrita acuta poststreptococica
Glomerulonefrita acuta poststreptococica debuteaza in general dupa 10 zile de la instalarea unei faringite streptococice sau a unei infectii cutanate (de exemplu impetigo). Desi este comuna la copii, boala poate surveni la orice varsta. Majoritatea pacientilor se vindeca in totalitate, ceilalti insa prezinta un risc crescut de a dezvolta insuficienta renala cronica in interval de cateva luni.
 
Simptomele sunt:
- diminuarea cantitatii de urina eliminate;
- senzatii de usturime in timpul mictiunii;
- urina ruginie sau inchisa la culoare.
Umflarea fetei, pleoapelor sau a mainilor datorate retentiei de lichide constituie de asemea un simptom comun, la fel ca si greutatea in respiratie, tusea si hipertensiunea arteriala.

Glomerulonefrita cronica
Glomerulonefrita acuta poststreptococica se vindeca in totalitate in interval de 3 pana la 12 luni de la instalare. Tratamentul consta doar in limitarea simptomelor si a complicatiilor. Hipertensiunea arteriala ce insoteste aceasta afectiune se trateaza cu medicamente antihipertensive, iar retentia de lichide, cu diuretice.

Glomerulonefrita cronica prezinta in fazele de debut putine simptome, printre care rezultate anormale ale examenului de urina si hipertensiunea arteriala. Edemul (retentia de lichide) si hipertensiunea persistenta apar pe masura ce boala evolueaza. Tratamentul include si adoptarea unei diete care sa limiteze aportul de proteine, sodiu si potasiu. Steroizii si alte medicamente au fost folositi pentru tratarea afectiunii, succesul lor depinzand de cauza primara a bolii.
 
Glomerulonefrita rapid-progresiva - GNRP
Glomerulonefrita rapid-progresiva (GNRP) se manifesta prin diminuarea cantitatii de urina eliminate si prin deteriorarea functiei renale intr-un interval de timp de trei pana la sase luni. Cauzele GNRP nu se cunosc, dar boala se instaleaza subit si poate duce la insuficienta renala. GNRP este ireversibila in conditiile in care functia renala este grav afectata, dar rinichii se pot vindeca in mare masura daca tratamentul este inceput din timp.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor