Poliomielita

Poliomielita este o boala infectioasa foarte contagioasa cauzata de trei tipuri de poliovirusi. Poliovirusul este un virus cunoscut mai ales prin faptul ca distruge sistemul nervos, cauzând paralizie. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor infectate cu acest virus nu au simptome, iar la ceilalti acestea sunt foarte slabe. Boala apare datorita infectiei cu virusul poliomielitei.

Transmiterea poliovirusului survine cel mai adesea prin traseul oral-anal, datorita neglijarii spalarii mâinilor sau consumului de apa si mâncare contaminata.
Scaunul persoanelor infectate poate sa contina excretii cu virusi timp de câteva saptamâni. Perioada de incubatie este de 7 -14 zile. Majoritatea persoanelor (90-95%) nu au deloc simptome.
 
Poliomielita abortiva prezinta o evolutie usoara si scurta a bolii si are urmatoarele simptome:
- febra (peste 39,5C);
- lipsa poftei de mâncare;
- greata si varsaturi;
- dureri în gât;
- o stare generala proasta;
- constipatie;
- dureri abdominale.

Formele poliomielitei:

Poliomielita nonparalitica - Simptomele ei sunt aceleasi cu ale poliomielitei abortive, dar durerile de cap, greata si varsaturile pot fi mai accentuate. De asemenea, copilul se poate simti rau câteva zile, dupa care starea lui pare ca se îmbunatateste, pentru ca apoi sa se simta rau iarasi si sa aiba urmatoarele simptome:
- dureri ale muschilor gâtului, coloanei, bratelor si ale picioarelor;
- întepeneala în ceafa si de-a lungul coloanei vertebrale.

Poliomielita paralitica - Simptomele sale sunt aceleasi cu cele ale poliomielitei nonparalitice si abortive, cu diferenta ca mai pot interveni urmatoarele:
- slabirea tuturor muschilor;
- constipatie severa;
- epuizarea muschilor;
- respiratie ingreunata;
- dificultati la înghitire;
- tuse slaba;
- piele înrosita sau patata;
- voce ragusita;
- paralizia vezicii urinare;
- paralizia muschilor.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor