Febra de origine necunoscuta (FON)

Febra reprezinta modalitatea de raspuns a organismului in fata unei agresiuni externe sau interne (infectii). Temperatura organismului poate fi masurata cu ajutorul termometrului cu mercur, aplicat timp de 10 minute in zona axilara, dupa indepartarea urmelor de transpiratie. Temperatura normala a organismului uman, este de 37 grade Celsius. Orice variatie a acestei temperaturi, in plus sau in minus, afecteaza functionarea normala a organismului si reprezinta un semn de boala, generand pacientului disconfort.

Febra de origine necunoscuta = FON:
- temperatura organismului mai mare de 38,3 grade Celsius;
- durata febrei mai mare de trei saptamani;
- nu poate fi stabilita o cauza a febrei, in ciuda investigatiilor sustinute in spital sau ambulator;

FON mai poate fi clasificata in: FON clasica, FON nosocomiala, FON neutropenica, FON asociata cu infectia HIV.

Febra de origine necunoscuta clasica - Nu poate fi identificata o cauza a febrei, nici chiar dupa o saptamana de investigatii cu pacientul internat in spital.
 
Febra de origine necunoscuta nosocomiala - Este vorba de febra ce apare la pacientul spitalizat, ce primeste ingrijiri medicale intensive. Ea se datoreaza unor posibile infectii nosocomiale oculte, infectii de cateter, embolism pulmonar recurent, infectii virale legate de sangele transfuzat sau febra medicamentoasa.

Febra de origine necunoscuta neutropenica - Este definita ca fiind starea febrila ce apare la pacientii cu numar scazut de leucocite neutrofile (PMN).

Febra de origine necunoscuta asociata cu infectia HIV
- Se refera la febra ce apare la pacientii infectati cu HIV, atunci cand in urma culturilor nu este identificata nici o alta sursa de infectie. Infectia HIV poate fi cauza de febra prelungita.

Tuberculoza extrapulmonara reprezinta o cauza importanta de FON. O serie de afectiuni maligne: boala Hodgkin, limfoamele non-Hodkiniene, leucemiile, carcinomul renal sau hepatomul, determina frecvent FON. La persoanel varstnice, FON este determinata cel mai adesea de tuberculoza si de cancerul de colon.

Cauze de FON la adulti:
- afectiuni neoplazice diverse, maligne sau benigne;
- infectii bacteriene, fungice, virale sau parazitare;
- boli vasculare de colagen (exemplu: lupus eritematos sistemic, artrita reumatoida etc);
- boli granulomatoase (boala Crohn, granulomul);
- boli metabolice (insuficienta suprarenala, neutropenia ciclica);
- afectari ale termoreglarii (tumora cerebrala, feocromocitom);
- alte afectiuni diverse (febra medicamentoasa, guta, disectia de aorta, sindromul post-infarct, embolia pulmonara recurenta).

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor