Sindromul Arnold Chiari

Malformatia Chiari constituie un grup de anomalii congenitale care afecteaza trunchiul cerebral si cerebelul. Aceste malformatii se impart in 4 grupe:

Chiari I - consta in coborarea amigdalelor cerebeloase prin gaura occipitala mare spre canalul cervical superior. Se asociaza cu alte malformatii scheletale ale coloanei cervicale si jonctiunii craniocervicale. Poate apare fuziunea atlanto-occipitala, sindromul Klippel Feil. De asemenea se mai poate asocia hidromielia (cavitate lichidiana in interiorul maduvei spinarii).

Chiari II - consta in coborarea anormala a vermisului si emisferelor cerebeloase prin gaura occipitala, insotite de deplasarea trunchiului cerebral. Este cea mai frecventa malformatie, fiind numita si Arnold-Chiari. Se asociaza cu spina bifida si hidrocefalie in 70% din cazuri.

Chiari III - se caracterizeaza prin deplasarea inferioara a maduvei cervicale si hernierea anormala a cerebelului printr-un meningocel cervico-occipital. Hidrocefalia este prezenta la 50% din cazuri.

Chiari IV - este cea mai rara dintre aceste malformatii, fiind caracterizata de absenta dezvoltarii emisferelor cerebeloase.

Simptome: Sunt cauzate de compresiunea asupra trunchiului cerebral de catre amigdalele cerebeloase herniate. Apare cefaleea localizata occipital, dureri cervicale, toate accentuate de tuse si stranut. Copiii si sugarii pot tipa si avea o postura de hiperextensie. In functie de tipul malformatiei, simptomele pot apare in copilarie, adolescenta sau la adult. Chiari I se depisteaza de obicei la adulti. Chari II se depisteaza mai frecvent la copii. Simptomele asociate cu hidromielia pot cuprinde paralizii si amorteli ale bratelor si mainilor. Absenta unui tratament adecvat poate conduce la atrofiile membrelor, pierderea definitiva a sensibilitatii, spasticitatea membrelor. Simptomele datorate afectarii progresive a creierului includ ameteli, tulburari de coordonare a miscarilor, vedere dubla, miscari involuntare in jos ale ochilor.

Comentarii 

 
-2 #1 adrian 05-09-2010 21:25
sun operat se arnold chari acum dupa 1luna ma simt foarte rau am inceput sa fac un fel de crize ma dor mainile foarte tare nu pot sa meere in maini si picioarererg si nu pot sa tin nimic ia mana nu am putere in maini si picioareadrian
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor