Boala Lyme

Boala Lyme este o infectie bacteriana care se transmite prin intepatura de capusa. Simptomele cel mai acesea intilnite sunt febra, oboseala, cefalee si eritem.Deoarece aceste simptome sunt intilnite si in numeroase alte boli, trebuie facut un examen diferential inainte de a pune un diagnostic.

Capusa de caprioara sau capusa neagra este vectorul bacteriei infectante Borrelia burgdorferi. Aceasta este responsabila de aparitia bolii Lyme. Ea traieste in mod normal in soareci,veverite si alte animale mici. Capusa are trei stadii de dezvoltare:larva, nimfa si adult.Cind o capusa neinfectata se hraneste cu singele unui animal bolnav, ingera si bacteria incriminata.Aceasta va trai in intestinul capusei,si la urmatoarea masa va infecta un alt animal sau chiar omul. Capusa de caprioara este vectorul principal al bolii Lyme, dar nu s-a demonstrat daca si alte capuse pot sau nu sa devine vectori.

Alte moduri de transmitere a bolii :
- contact interpersonal;
- transmiterea in timpul sarcinii;
- prin transfuzii sanguine;
- de la animale.

Transmiterea interpersonala: nu  s-a dovedit inca faptul ca boala s-ar transmite si prin sarut, atingere, sexul cu o persoana infectata. In timpul sarcinii boala poate duce la infectia placentei si la avort, totusi nu s-au inregistrat efecte negative asupra fatului daca mama este tratata corect cu antibiotice.Nu s-a evidentiat transmiterea bolii prin hranirea la sin.

Primul semn al infectiei este de obicei un eritem circular numit migratoriu. Acesta apare la 70-80% dintre persoanele infectate si debuteaza din zona intepaturii de capusa, dupa o perioada de trei pina la treizeci de zile. O trasatura distinctiva a eritemului este expansiunea gradata pe mai multa zile, ajungind pina la 30 de cm. Centrul eritemului poate deveni colorat normal pe masura ce se extinde fiind comparat cu un ochi de bou. Poate fi cald si nedureros. Unele persoane dezvolta si alte eriteme in zone diferite pe parcursul mai multor zile.

Alte simptome ale boli Lyme: oboseala; frisoane; febra; cefalee; crampe musculare; limfadenopatie. In unele cazuri eritemul poate lipsi. Lasata netratata ,infectia se extinde in alte parti ale corpului in citeva saptamini, determinind o multitudine de simptome: hipotonie musculara de ambele parti ale fetei-paralizia lui Bell; cefalee severa si redoare a cefei datorita meningitei; durere in puseuri ce duc  la insomnii; palpitati si ameteli datorita aritmiilor; durere migratorie a articulatiilor.


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor