Boala Kawasaki

Boala Kawasaki reprezinta o afectiune ce implica tesutul cutanat, cavitatea bucala si nodulii limfatici din organismul copilului. Cauza declansatoare a bolii ramane de natura necunoscuta, insa simptomele ei sunt usor de recunoscut si destul de rezonabil de tratat, copiii bolnavi revenindu-si, cu tratament, in cateva zile.

Incidenta bolii este relativ mica, iar varsta copiilor ce se imbolnavesc este sub 5 ani. Se pare ca rata imbolnavirilor este mai mare in tarile asiatice, iar in cazul netratarii bolii, se poate ajunge la complicatii severe ce pot afecta inima.

Simptomele bolii Kawasaki

Boala Kawasaki nu poate fi prevenita prin medicatie, insa, din fericire, simptomele ei apar progresiv, in faze:

Prima faza:
Dureaza de obicei pana in 2 saptamani, cu manifestari de febra persistenta, cu valori cuprinse intre 38.8 C si 39.3C, febra care dureaza uneori si pana la 5 zile. Alte simptome ale primei faze a bolii:
- roseata severa la nivel ocular;
- iritatie la nivelul pielii abdomenului, pieptului si organelor genitale;
- buze crapate, excesiv de uscate si vinetii;
- senzatie de gat uscat si iritat;
- limba tumefiata si rosie;
- noduli limfatici inflamati si durerosi la atingerea prin piele;

Faza a doua:
Pe parcursul celei de-a doua faze a evolutiei bolii Kawasaki, apare descuamarea pielii mainilor si a picioarelor, pe portiuni extinse. Copilul de asemenea poate acuza dureri intense articulare, poate avea diaree, stari de voma si dureri abdominale.

Complicatii ale bolii Kawasaki

Personalul medical specializat poate furniza tratament rapid pentru aceasta boala, cu conditia ca ea sa fie depistata la timp. Uneori acest lucru este foarte complicat, din cauza ca s-au intalnit cazuri in care simptomele au disparut la doar 2 zile de la inceperea lor. Tratamentul trebuie instituit in maxim 10 zile de la debutul bolii. Altfel, apar inevitabil complicatiile la nivelul inimii. Acestea sunt:
- Vasculita, o inflamatie a peretilor vaselor de sange, cu pericol direct asupra arterei coronare, care asigura irigarea inimii;
- Inflamarea musculaturii cardiace si a valvelor mitrale, ducand invariabil la aparitia aritmiilor cardiace, cu ritm inconstant al batailor inimii.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor