Insuficienta hepatica

Insuficienta hepatica se produce atunci cand ficatul este grav afectat si nu isi mai poate indeplini functiile. Insuficienta hepatica este o afectiune potential fatala si necesita tratament de urgenta. In majoritatea cazurilor insuficienta hepatica evolueza lent in decurs de mai multi ani. O afectiune mai rara, insuficienta hepatica acuta se instaleaza rapid (in 48 ore) si este greu de detectat de la inceput.

Cauzele comune ale insuficientei hepatice cronice
(care evolueza pe parcursul a cateva luni sau ani): Hepatita B, Hepatita C, Consumul de alcool in exces si de lunga durata, Ciroza, Hemocromatoza (o afectiune ereditara in care organismul absoarbe si depoziteaza fier in exces), Malnutritie.

Cauzele frecvente ale insuficientei hepatice acute (care evolueaza rapid) sunt: Supradoza de paracetamol, Virusurile hepatice A, B si C (in special la copii), Reactii la unele medicamente prescrise, Ingestia de ciuperci otravitoare.

Simptomele de debut ale insuficientei hepatice sunt deseori comune si altor afectiuni. Din acest motiv, insuficienta hepatica este dificil de diagnosticat in faza incipienta. Printre simptomele de debut se numara: Greata, Pierderea apetitului, Oboseal, Diaree. Totusi, pe masura ce insuficienta hepatica evolueaza, simptomele devin din ce in ce mai severe, necesitand tratament de urgenta. Aceste simptome includ: Icter, Hemoragii, Umflarea abdomenului, Stari mentale de Confuzie (cunoscute sub denumirea de encefalopatie hepatica), Apatie, Coma.

Cea mai buna metoda de prevenire a insuficientei hepatice este reducerea riscului de aparitie a cirozei sau hepatitei. Iata cateva sfaturi pentru prevenirea acestor afectiuni:
- Faceti vaccinul impotriva hepatitei A si B sau o injectie cu imunoglobulina.
- Adoptati o dieta corespunzatoare care sa includa alimente din toate grupele.
- Consumati alcool cu moderatie. Evitati alcoolul cand luati paracetamol.
- Practicati o buna igiena. Intrucat mainile nespalate sunt responsabile pentru transmiterea microbilor, spalarea riguroasa a acestora este absolut necesara dupa folosirea toaletei. De asemenea, spalati-va mainile inainte de a atinge alimentele.
- Nu folositi in comun obiecte de toaleta precum periuta de dinti sau lama de barbierit.
- Daca doriti sa va faceti un tatuaj sau un body piercing, asigurati-va ca echipamentul este aseptic (lipsit de microorganisme ce pot provoca boli, sterilizat).
- Protejati-va in timpul contactului sexual.
- Daca utilizati droguri intravenoase, nu folositi in comun ace sau seringi.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor