Hernia ombilicala

Hernia ombilicala este un defect parietal aparut prin exteriorizarea unei portiuni de grasime sau a unui organ intern prin inelul ombilical. Pe parcursul cresterii si dezvoltarii fatului in timpul sarcinii exista o mica deschizatura in muschii abdominali care permite cordonului ombilical sa treaca, conectand mama de fat. Dupa nastere, aceasta deschizatura se inchide treptat pe masura ce bebelusul se maturizeaza. Cateodata insa acesti muschi nu se dezvolta suficient sau nu se intalnesc, astfel incat poata sa raman o mica deschizatura prin care se poate strecura o portiune de intestin cauzand hernia.
 
Factorii de risc:
Hernia apare mai des la copiii care prezinta cel putin unul din urmatorii factori de risc:
- un parinte sau un frate a avut hernie in copilarie;
- fibroza cistica;
- displazie de sold;
- testicule care nu au coborat in scrot;
- deformari ale uretrei.

Hernia ombilicala apare:
- la 10% dintre copii;
- mai des la fete decat la baieti;
- mai des la copiii prematuri.

Manifestari:
Statisticile arata ca hernia ombilicala se intalneste la 10% dintre copii si se manifesta in intervalul primelor 6 luni de la nastere. Herniile ombilicale apar ca o protuberanta sau umflatura in regiunea buricului. Umflatura se poate remarca mai bine atunci cand bebelusul plange si se poate micsora sau chiar dispare atunci cand bebelusul este relaxat. Daca pediatrul va apasa usor aceasta umflatura, atunci cand bebelusul este relaxat si intins pe spate, ea se va micsora sau chiar se va retrage inapoi in abdomen.

Se poate observa o protruzie la nivelul inelului ombilical care, ca si hernia inghinala, se poate reduce (hernie ombilicala reductibila) sau nu (hernie ombilicala incarcerata). Hernia incarcerata poate deveni strangulata, complicandu-se cu aparitia ocluziei intestinale (durere abdominala, varsaturi, greata). In cazul herniei strangulate tegumentele supraiacente defectului sunt eritematoase, in tensiune, uneori cianotice, cu caracter inflamator.

Daca hernia nu se retrage, este posibil ca o parte a intestinului sa fie prinsa in zona slabita a muschilor abdominali. In acest caz, apar urmatoarele simptome: abdomen plin, rotund; voma; durere sau stare de nervozitate; roseata sau decolorare; febra. Simptomele herniei pot sa se asemene cu cele ale altor probleme medicale. Consulta intotdeauna pediatrul pentru diagnostic.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor