Hemoroizii

Hemoroizii sunt vase de sange dilatate care se gasesc in mod normal in jurul orificiului anal sau a rectului inferior. Ei se micsoreaza la aplicarea unei presiuni, avind un comportament similar cu varicele venoase de la nivelul membrelor inferioare. Cresterea presiunii si umflarea hemoroizilor se produce prin efortul de defecatie. Alti factori pot fii: sarcina, ereditatea, imbatrinirea, constipatia cronica sau diareea.

Hemoroizii se gasesc atit in interiorul anusului (intern) cit si sub piele in jurul orificiului anal (extern). Multe probleme anorectale, incluzind fisurile, fistulele, abcesele, iritatiile sau mincarimile se pot manifesta similar cu hemoroizii si sunt etichetate incorect ca si probleme de hemoroizi. Hemoroizii nu sunt periculosi si nu au risc vital, dar pot produce mult disconfort. In cele mai multe cazuri durerea produsa de hemoroizi trece in citeva zile.

Desi multi oameni au hemoroizi, nu toti prezinta simptomatologie. Cea mai comuna problema este cea a hemoroizilor interni. In acest caz singele rosu care acopera scaunul, ramine de hirtie sau pe vasul de WC. Hemoroizii interni pot iesi prin orificiul anal devenind iritati si durerosi.

Simptomele hemoroizilor externi pot include umflarea lor dureroasa sau o portiune indurata in jurul anusului care se produce prin formarea unui cheag de singe in interiorul hemoroizilor. In plus curatirea , spalarea sau stergerea excesiva a zonei din jurul anusului poate produce iritatie care cauzeaza singerare sau mincarime si astfel se produce un cerc vicios in intretinerea ciclica a simptomatologiei.

Hemoroizii sunt foarte comuni atit la barbati cit si la femei. Aproximativ jumatete din populatie au hemoroizi la virsta de 50 ani. Hemoroizii sunt de asemenea frecvent intilniti la femeile gravide. Presiunea exercitata de fetus in abdomen ca si modificarile hormonale pot produce dilatarea vaselor hemoroidale. Vasele hemoroidale sunt supuse la presiuni severe in timpul travaliului. Pentru cele mai multe femei, hemoroizii produsi de sarcina sunt o problema temporara.

Preventia recurentiei sindromului hemoroidal este legata de influentarea conditiilor care produc constipatie sau iritatie locala. Medicii recomanda cresterea continutului de fibre in dieta, dar si a consumului de lichide la aproximativ 6-8 pahar/zi (1 ˝ l apa/zi) nonalcoolice. Un scaun de consistenta moale ajuta la golirea completa a intestinelor si micsoreaza presiunea la nivelul hemoroizilor cauzata de efortul de defecatie. Se evita astfel hernierea in exterior a hemoroizilor.

Fructele, legumele si preparatele din faina integrala sunt o sursa excelenta de fibre.Cea mai buna cale pentru a preveni aparitia hemoroizilor este mentinerea unui scaun moale, exercitiile fizice incluzind mersul, dieta bogata in fibre si evitarea statului indelungat pe scaunul de toaleta.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor