Limfoame maligne

Limfoamele maligne sunt proliferări ale limfocitelor în ganglionii limfatici, uneori însă proliferarea are loc în măduvă sau în alte organe, precum amigdalele, splina, ficatul, tubul digestiv sau sistemul nervos central. Uneori aceste limfocite se pot găsi și în sânge, constituind așa-numitele limfoame cu descărcare, dar această situație nu este obligatorie, cum este în leucemia limfatică cronică.
Semne clinice

Cel mai important semn clinic este creșterea de volum a ganglionilor, însă uneori splina este cea care crește în volum, sau ficatul, sau apar tumori constituite din limfocite, situate în diferite organe sau țesuturi.
Complicații

Printre complicațiile limfoamelor maligne se numără, în primul rând, infecțiile, la care se adaugă complicațiile datorate autoanticorpilor, adică a unor anticorpi generați împotriva structurilor proprii ale organismului, cum sunt, de exemplu, autoanticorpii antieritrocitari.
 
Tipuri de limfoame maligne:
Există două tipuri de limfoame maligne, și anume:
- boala Hodgkin;
- limfoamele nonHodgkiniene.
 
Fiecare are mai multe forme sau subtipuri, diferite atât ca structură a ganglionului, cât și ca celulă care proliferează: limfocit B sau T. Ele sunt, de asemenea, diferențiate de răspunsul la tratament și de supraviețuirea pacientului. Boala Hodgkin are unele particularități față de limfoamele nonHodgkin, ea întâlnindu-se la pacienții mai tineri și având un prognostic mai bun, datorat în mare măsură unui răspuns mai bun la tratament.

Tratamentul urmărește obținerea remisiunii complete și, în cele din urmă, a vindecării. Acest tratament cuprinde asocieri de citostatice administrate în cure sau serii lunare, care combină diferite tipuri de citostatice, în funcție de tipul de limfom și de celulă (cure de polichimioterapie) și care asociază uneori și cortizon. Tratamentul chirurgical se referă la îndepărtarea unei tumori, cum ar fi, de exemplu, o splină tumorală. În unele cazuri se poate pune și problema asocierii la tratament a transplantului de celule stem periferice sau a transplantului medular, fie de la pacient fie de la un donator înrudit sau neînrudit.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor