Leucemii limfatice cronice

Leucemiile limfatice cronice se caracterizează prin creșterea numărului de limfocite, atât în măduvă cât și în sânge și în ganglionii limfatici.
 
Principalele simptome:
Se descriu mai multe tipuri de leucemie limfatică cronică, dar ceea ce este de reținut este prezența adenopatiilor la acești pacienți, adică a măririi de volum a ganglionilor, care atrag atenția mai mult prin modificările de ordin estetic, pentru că, de fapt, ganglionii hipertrofiați nu dor, sunt elastici, mobili pe structurile profunde și nu determină compresii. Pacienții pot să aibă splina sau ficatul mărite, anemie cu sau fără icter și manifestări hemoragipare.
 
Posibile complicatii:
Complicațiile acestui tip de leucemie sunt, în primul rând, cele infecțioase, de care bolnavii trebuie să se ferească și care trebuiesc prompt tratate. Mai poate apare anemie, prin mecanisme diferite, cu semne clinice în special la pacienții în vârstă. De asemenea, se poate produce scăderea numărului de trombocite, prin insuficiență medulară sau prin anticorpi antritrombocitari, cu apariția de hemoragii. Sunt descrise complicații autoimune, prin autoanticopri, apariția de neoplazii asociate, ca și transformarea dintr-o leucemie cronică într-una acută, fenomen denumit sindrom Richter.

Evoluția leucemiilor limfatice cronice se poate întinde pe o perioadă de ani de zile, timp în care, la acești bolnavi, există un risc crescut de apariție a unui al doilea cancer, care să constitue, în final, cauza decesului. De asemenea cu timpul boala poate să îmbrace forma unei leucemii acute. Altă complicație este litiaza fie biliară (pietre la bilă), fie renală. Nu în ultimul rând se produc și complicații autoimune, prin autoanticorpi produși de limfocite care proliferează.


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor