Strictura uretrala la barbat

Strictura uretrala reprezinta o diminuare a lumenului (canalului) uretral, intrinseca si permanenta, realizandu-se un obstacol progresiv si persistent in calea eliminarii urinei. Stricturile uretrale au repercursiuni asupra aparatului urinar superior, in diverse grade in functie de timpul scurs pana la depistarea lor.

Principalele cauze:
Din punct de vedere etiologic stricturile pot fi: congenitale; inflamatorii; traumatice; iatrogene; necunoscute.
 
Principalele simptome:
Simptomele bolnavului sunt extrem de variate, de la simplu la complex uneori chiar dramatice. Bolnavii prezinta urinari dificile, intarziate, jet slab proiectat, subtire, intrerupt, sau imprastiat, uneori picatura cu picatura. Uneori apare pierderea de urina sau falsa incontinenta.

Progresiv datorita decompensarii muchiului vezical apare reziduul vezical (urina ramasa in vezica dupa urinare), retentia incompleta de urina, distensia vezicala cu repercursiune asupra aparatului urinar superior.

Posibile complicatii:
Strictura uretrala prin evolutia sa poate duce la complicatii. Dintre complicatiile infectioase cele mai importante sunt:
- periuretrita;
- prostatita;
- epididimita;
- pielonefrita.
 
In urma manevrelor terapeutice se pot produce perforatii, hemoragii, abcese, fistule, stari febrile.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor