Adenomul de postata

Adenomul de prostata sau hiperplazia benigna a prostatei este o tumora benigna ce se dezvolta in zona centrala a prostatei. Hiperplazia semnifica marirea necanceroasa a prostatei datorita multiplicarii numarului de celule. Incepand de la varsta de 40 de ani, prostata isi schimba aspectul si cateodata si volumul, cu aparitia unor simptome care se datoreaza dificultatilor care apar la golirea vezicii urinare in timpul urinarii. Greutatea normala a prostatei la adult este de 15-20 g. In adenomul de prostata, prostata poate atinge o greutate cuprinsa intre 20-200 g.

Cauzele aparitiei adenomului de prostata nu sunt bine cunoscute. Sunt incriminate cauze tisulare si hormonale. Pentru aparitia adenomului de prostata este necesara o functie testiculara normala (eunucii nu dezvolta niciodata cancer de prostata).

Simptome:
Debutul simptomelor se produce in peste 80% din cazuri la barbatii in varsta de peste 50 de ani. Simptomele includ:
- urinari nocturne frecvente (2-3 mictiuni pe noapte);
- disurie (urinare dificila, cu efort);
- senzatie de corp strain in rect;
- erectii nocturne;
- jet urinar slab;
- picurare dupa urinare;
- retentie de urina;
- nevoia imperioasa de a urina;
- durere suprapubiana;
- senzatia de golire incompleta a vezicii;
- falsa incontinenta urinara (psudoincontinenta) prin "prea plin" (urina care ramane in vezica depaseste capacitatea de stocare a vezicii).

Simptomele sunt mai accentuate in sezonul rece, dupa mese copioase, dupa consum de alcool, dupa administrarea de droguri alfa stimulante. Principalele complicatii ale bolii sunt:

- infectioase: adenomita, orhiepididimita, cistite, pielonefrite;
- formarea de calculi (pietre) in vezica urinara;
- retentia de urina;
- ureterohidronefroza - cu evolutie spre insuficienta renala;
- litiaza vezicala.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor