Pulpita acuta seroasa partiala

Dintele este format din coroana (portiunea vizibila a dintelui) si radacina (portiunea aflata in os si acoperita de gingie). Coroana dentara adaposteste camera pulpara, care la nivelul radacinii, se continua cu canalul radicular. Camera pulpara si canalul radicular contin pulpa dentara, tesut moale format din tesut conjunctiv, vase si nervi ce patrund prin orificiul dentar de la varful radacinii.

Pulpita acuta seroasa partiala reprezinta inflamatia pulpei dentare de la nivelul coroanei dintelui. Cel mai frecvent este provocata de un proces carios, insa se poate datora si traumatismelor sau restauratiilor multiple efectuate pe acelasi dinte.

Principalele simptome:
Simptomul cel mai important al pulpitei este durerea puternica ce apare la nivelul dintelui afectat. Aceasta poate fi provocata de excitanti termici, initial la rece, iar mai tarziu si la cald. Durerea se poate mentine de la cateva minute pana la cateva ore. La inceput crizele dureroase sunt rare. Cu timpul insa acestea devin mai frecvente si pot sa apara si spontan, in special noaptea. Durerea poate fi redusa prin administrare de calmante.

Foarte rar se poate obtine o vindecare si o conservare a pulpei dentare deoarece posibilitatile de diagnosticare precisa a extinderii si gravitatii pulpitei nu permit alegerea celor mai adecvate metode de tratament. De cele mai multe ori pulpita acuta seroasa partiala continua sa evolueze spre stadii mai avansate, adesea cuprinzand intreaga pulpa a dintelui.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor