Abcesul dentar

Abcesul dentar este o punga cu puroi localizata in tesuturile din jurul dintelui si este rezultatul unei infectii bacteriene. Sistemul imunitar reactioneaza la infectie trimitand celule albe sanguine in zona afectata pentru a lupta cu bacteria. Puroiul este un amestec de celule albe sanguine moarte si vii, enzime si parti din celulele distruse sau tesuturi.

Abcesul se poate forma in aproape orice parte a corpului. In gura, abcesul se formeaza in tesutul gingival, la radacina dintelui sau in zonele apropiate de dinte. Acesta poate aparea in urma unei traumatism (resturi alimentare infipte adanc in gingie), din cauza bacteriilor ajunse in pulpa dentara sau ca rezultat al unei afectiuni gingivale.

Persoanele cu o rezistenta scazuta la infectii sunt mai predispusi la abcese. La inceput abcesul poate cauza dureri dentare, care pot fi puternice. Cand nervul dintelui este infectat, infectia se poate ascunde in gingie, formand abcesul. Deseori cand abcesul se sparge durerea scade mult in intensitate, insa tot este nevoie de tratament. Daca abcesul nu seaca, acesta se poate intinde si in alte zone.

Simptome:
Principalul simptom este durerea pulsatila si persistenta. La inceput dintele va fi sensibil la caldura dar si in timpul masticatiei. Pe masura ce progreseaza, pot aparea dureri in zona sinusurilor si febra. Daca abcesul se sparge, vei simti un lichid cu gust ciudat.  O buna igiena orala poate preveni aparitia abcesului, tinand la distanta bacteriile si resturile alimentare de dinti si gingii. Foarte importante sunt si vizitele regulate la medic. Daca ai un sistem imunitar slabit din cauza unei afectiuni sau a medicamentatiei, anunta stomatologul inainte de consultatie.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor