Chisturile ovariene

Chistul mucoid reprezinta cea mai frecventa tumora a ovarului. Chisturile mucoide afecteaza un singur ovar, iar ca volum variaza de la marimea unei nuci pana la aceea a unui cap de adult.

Principalele simptome: Daca tumora are o localizare strict pelviana, este insotita de senzatia de compresiune si dureri. Se poate produce compresiune si asupra vaselor mari iliace, in care caz apar edemul membrelor inferioare si tulburari cardiace, varice, tendinta spre boala tromboembolica.

Chistul dermoid este o tumora mai rar intalnita decat decat chistul mucoid. Se intalneste la femei relativ tinere, intre 20 si 35 de ani. Este localizat mai frecvent spre dreapta, iar volumul variaza intre marimea unei portocale si aceea a unui cap de fat. Este, de obicei, o tumora mobila, pediculata, la un singur ovar si numai exceptional cu localizare la ambele ovare. In raport cu uterul este plasat inaintea acestuia.

Principalele simptome: Simptomatologia este in functie de marime si, in general, nu difera de simptomatologia chistului mucoid.

Chistul seros este o tumora care se dezvolta, in 60% din cazuri, la ambele ovare. Are o evolutie lenta si dimensiunile ajung la cele ale unui cap de fat sau de adult. Prin transparenta chistului se observa prezenta unui lichid clar seros, putand avea insa si o coloratie bruna cand este amestecat cu sange.


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor