Bartholinita

Bartholinitele sunt infectii localizate la nivelul glandei Bartholin. Clinic deosebim urmatoarele forme: acuta, cronica, chistica, reziduala.

Bartholinita acuta - Procesul inflamator acut este localizat la nivelul glandei si se caracterizeaza prin tumefierea (inflamarea) glandei, dureri vii si intense, eritem (roseata) local. Starea generala este usor alterata, cu temperatura de 38-39 grade C. Netratat, procesul evolueaza spre abces (colectare de puroi) al glandei. Prin incizie se evacueaza un continut purulent dupa care fenomenele inflamatorii locale si generale cedeaza. De cele mai multe ori insa abcesul glandei Bartholin fistulizeaza (se sparge) spontan.

Bartholinita cronica este urmarea celei acute care a fistulizat sau a fost incizata. Este posibil ca bartholinita sa evolueze cronic de la inceput.

Bartholinita chistica si reziduala sunt consecinta unor infectari latente si atenuate a canalului glandei. Prin obstruarea canalului, in glanda se acumuleaza secretiile mucoasei si chistul se instaleaza pe neobservate, ajungand la marimea unei nuci.


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor