Amenoreea

Amenoreea reprezinta absenta fluxului menstrual. Amenoreea poate fi primara sau secundara.

Amenoreea primara - Vorbim despre amenoree primara in cazul in care menstruatia nu apare dupa varsta de 18 ani. Cand menstruatia apare la varsta de 17-18 ani se considera a fi o pubertate intarziata. Trebuie facuta distinctie intre amenoreea adevarata si amenoreea falsa (criptomenoree). In criptomenoree, menstruatia nu se exterioreaza din cauza unui obstacol mecanic de la nivelul colului, vaginului sau vulvei. Acumularea in timp a sangelui menstrual la nivelul uterului si vaginului determina hematometrie (in uter) si hematocolpos (in vagin).

Cauzele amenoreei primare: anomalii congenitale (sindromul Rokitanski-Kuster-Hauser, sindromul Seresevski-Turner, sindromul de testicul feminizant); hipoplazia uterina; mixedemul congenital; diabetul zaharat infantil; subalimentatie si carente vitaminice; insuficienta hipofizara; tumori sau chisturi hipotalamice; arahnoidita in copilarie.

Amenoreea secundara - In aceasta categorie intra femeile al caror ciclu menstrual este suprimat peste 2-3 luni, dupa o perioada de cicluri menstruale normale. Amenorea secundara poate fi: fiziologica sau patologica. Amenoreea secundara fiziologica o intalnim in: pubertate, sarcina, lactatie, menopauza (extenuare de varsta a ovarelor), pana la 18 luni de la nastere.

Amenoreea secundara patologica - Are urmatoarele cauze: alterari anatomice sau functionale ale uterului; absenta sau functionalitatea anormala a ovarelor: in caz de castrare chirurgicala, chisturi ovariene, tumori ovariene, sindrom Stein-Leventhal (hiperandrogenism), menopauza precoce, inflamatii pelviene severe cu implicarea ovarelor; insuficienta de hormoni gonadotropi; traume psihice, fiind denumita si amenoree psihogena (emotii puternice, enervare, frica, schimbari de clima, anorexie mentala, sarcina imaginara); obezitate marcata, malnutritie, diabet zaharat, tuberculoza, nefrita, artrita reumatoida etc.


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor