Uveita

Uveita reprezinta inflamatia tunicii vasculare a ochiului denumita uvea sau coroida. Este regiunea cea mai vascularizata al organismului uman ( cea mai irigata cu sange).Uveita este inflamatia tractului uveal, care este format din iris (irita), corpul ciliar (ciclita) si coroida (coroidita). Afectiunile inflamatorii ale ochiului se pot, insa, localiza la nivelul retinei (retinita) sau al vascularizatiei retiniene (vasculita retiniana).
 
Inflamatia intraoculara este clasificata in functie de prezenta predominenta a semnelor de inflamatie in segmentul anterior, posterior sau de prezenta acestora in cele doua segmente oculare, in:
- uveita anterioara;
- uveita posterioara (panuveita).
 
Uveita mai poate fi clasificata astfel:
- uveita acuta sau cronica
- uveita granulomatoasa sau negranulomatoasa.
In general, mecanismul fiziopatogenic al uveitei este imunologic dar la un numar semnificativ de pacienti, la cei cu SIDA sau alte afectiuni imunologice, cauza primara este infectia.

Cauze:
Afectiunile sistemice asociate cu uveita anterioara negranulomatoasa sunt bolile legate de HLA-B27:
- sacroileita;
- spondilita anchilopoetica;
- sindrom Reiter;
- psoriazis;
- colita ulcerativa;
- boala Chron.
 
Boala Behcet produce atat uveita anterioara, cu hipopion recurent, cat si uveita posterioara, cu modificari marcate ale vaselor retiniene. Infectiile cu virusul herpes simplex si cele cu virusul herpes zoster pot determina uveite anterioare negranulomatoase. Bolile care determina uveita anterioara granulomatoasa au tendinta de a determina si uveite posterioare. Acestea includ:
- sarcoidoza (afectare bilaterala);
- tuberculoza pulmonara;
- sifilis;
- toxoplasmoza;
- sindromul Vogt-Koyanagi-Harada (uveita bilaterala asociata cu alopecie polioza - gene, sprancene sau par depigmentate - , vitiligo, hipoacuzie);
- oftalmia simpatica.
 
Sifilisul genereaza un aspect caracteristic al fundului de ochi (sare si piper), adesea cu diminuarea vizuala surprinzator de usoara cu exceptia cazurilor in care este prezenta si atrofia optica luetica primara. In toxoplasmoza congenitala sunt prezente de obicei semne ale unor episoade anterioare de retinocoroidita. Principalii agenti responsabili de inflamatia oculara in SIDA si in alte afectiuni cu imunodeficienta sunt:
- virusul citomegalic;
- virusul herpes simplex;
- virusul herpes zoster;
- micobacteriile;
- Criptococcus;
- Toxoplasma;
- Candida.
Vasculitele retiniene autoimune si pars planitis (uveita intermediara) sunt afectiuni idiopatice care produc uveite posterioare. Dezlipirea de retina, tumorile intraoculare sau limfomul sistemului nervos central pot mima uveita.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor