Toxoplasmoza oculara

Toxoplasmoza este una dintre cele mai comune cauze de uveită posterioară la pacienţi imunocompetenţi. Infecţia poate fi congenitală sau dobândită. Simptomele oculare variază în funcţie de vârsta pacientului. De exemplu copii prezintă reducerea acuităţii vizuale, strabism, nistagmus, leucocorie în timp ce adolescenţii şi adulţii prezintă diminuarea câmpului vizual, scotoame, fotofobie, durere locală, hiperemie.
 
Retinocoroidita provocată de toxoplasmă afectează tipic polul posterior ocular, leziunile pot fi solitare, multiple sau adiacente unei leziuni retiniene pigmentate. Leziunile active sunt gri-albe de necroză retiniană cu inflamaţie adiacentă vasculită, hemoragie şi afectarea corpului vitros. Cicatrizarea apare de la periferie spre centru cu hiperplazie pigmentară variabilă. Uveita anterioară apare frecvent cu precipitate de keratină, fibrină, celule şi noduli la nivelul irisului cu sinechii posterioare. În mod atipic pot apare retinită punctiformă, neuroretinită, papilită, inflamaţie intraoculară cu sau fără corioretinită, retinopatie pigmentată unilaterală, uveită anterioară Fuch’s like, sclerită şi necroză retiniană multifocală sau difuză.
 
Diagnosticul de laborator al toxoplasmozei se bazează pe detectarea anticorpilor şi a ADN Toxoplasma gondiiprin metoda PCR (polymerase chain reaction- reacţia de polimerizare în lanţ). Terapia toxoplasmozei implică medicaţie specifică şi corticoterapie. Există mai multe protocoale de tratament cu diferite combinaţii de medicamente. Prognosticul toxoplasmozei oculare este de obicei bun la pacienţii imunocompetenţi atâta timp cât macula centrală nu este afectată.

Comentarii 

 
-1 #8 Liviu 28-09-2010 10:15
Buna Ana,
Incearca la domnul doctor Balta. Are cabinet medical in b-dul Lascar Catargiu, i-l gasesti pe net.
E foarte bun , pe mine m-a operat de corioretinita seroasa centrala. Succes!
Citat
 
 
-1 #7 carmen 15-09-2010 12:33
ati incercat sa mergetii la dr tatiana rosca buc e presedinta pe tara oft si neurochirurgie?
Citat
 
 
+1 #6 ana 15-09-2010 12:28
am urmat mai multe tratamente am facut o gramada de investigatt. cu ochiul nu mai vad. la operatie nu garanteaza nimic si costa peste 40000euro
Citat
 
 
0 #5 ana 15-09-2010 12:24
am meningiom de nerv optic si toxo ce imi recomandati/?
Citat
 
 
-1 #4 Liviu 26-08-2010 14:27
eu am inceput un tratament homeopat cu un asa zis vaccin numit toxoplasma, care se administreaza bucal o data pe saptamana cate trei bobite, in combinatie cu niste extracte naturale pentru intarirea imunitatii. Cand esti disperat incerci orice. Sanatate tuturor.
Citat
 
 
-1 #3 adela 08-07-2010 17:14
am toxoplasmoza oculara,ochiul sting.cu acest ochi nu mai vad. o am de cam de 20 ani .am facut tratamente dar... as dori un tratament bun sau chiar naturist.am auzit de aloe vera .ce puteti sa imi spuneti. va rog mult. sanatate multumesc.
Citat
 
 
+1 #2 Liviu 08-06-2010 15:33
se poate face tratament cu Daraprim(pirime tamina), sulfamida si acid folic. Daca macula este afectata semicentral (punctul de fuga minimla 1,5 mm de centru- se constata din angioflourogram a) se poate fotocoagula cu laser.
Citat
 
 
0 #1 Ana 26-03-2010 19:50
La mine macula centrala este afectata ce pot sa mai fac eu ca sa ma tratez??? Sau nu ce mai trateaza??? Sunt foarte speriata! De parca pamantul fuge de sub picioare!
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor