Dezlipirea de retina

Dezlipirea de retina este o problema de sanatate foarte serioasa care, daca nu este prompt tratata, poate determina pierderea permanenta a vederii. Dezlipirea de retina poate aparea la orice vârsta, însa este mult mai frecventa dupa vârsta de 40 ani, afectând mai ales barbatii. Este totusi o afectiune relativ rara, aproximativ o persoana din 10 000 fiind afectata anual.
 
Imaginati-va ochiul ca un aparat de fotografiat, retina fiind filmul fotografic. Retina este un strat foarte fin de tesut nervos sensibil la lumina, care captuseste partea interna a ochiului. Aceasta capteaza razele de lumina care intra în ochi si sunt centrate pe retina de catre cristalin. Impulsurile luminoase sunt apoi trimise prin nervul optic catre creier pentru a fi procesate. Procesul este asemanator developarii filmului fotografic în camera obscura pentru a se obtine fotografiile.
 
In mod normal, retina este atasata de suprafata interna a ochiului. Dezlipirea de retina apare atunci când aceasta este împinsa sau trasa fata de pozitia ei normala. Este similar cu imaginea unui tapet care se desprinde de perete. Acea parte a retinei care este dezlipita nu functioneaza normal, astfel încât vederea devine neclara si încetosata.

Riscul producerii unei dezlipiri de retina creste in urmatoarele situatii:
- Miopie;
- Interventie chirurgicala anterioara pentru cataracta;
- Glaucom;
- Traumatism sever al ochiului;
- Dezlipirea anterioara de retina la ochiul celalalt;
- Istoric familial de dezlipire de retina.

Simptome:
Dezlipirea de retina
nu este dureroasa. Cel mai frecvent simptom este perceptia unei perdele sau val în câmpul vizual. Multe persoane experimenteaza puncte luminoase ca niste „stelute” sau pete, cerculete sau linii plutitoare; acestea nu sunt neaparat un motiv de alarma. Totusi, daca sunt foarte multe si dau senzatia ca se agraveaza, vederea devenind încetosata, este indicat sa mergeti urgent la medicul oftalmolog. Tratamentul prompt poate îmbunatati substantial sansa de restaurare a vederii.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor