Ambliopia

Ambliopia, cunoscuta si sub numele de "ochiul lenes", este o afectiune ce are impact asupra sistemului vizual, determinand descresterea acuitatii vizuale a unui ochi normal din punct de vedere structural. Problema nu este de natura organica si nu este localizata la nivelul ochiului; afectiunea presupune, de fapt, o disfunctie a regiunii din creier responsabila pentru formarea imaginilor, anormalitate datorata stimularii insuficiente.
 
Ambliopia poate fi unilaterala (afecteaza un singur ochi), sau bilaterala (afecteaza ambii ochi). Studii recente arata ca ambliopia este prezenta la 2-5% din populatie, fara discriminari de rasa sau sex. Se dezvolta in copilarie, in general inainte de varsta de 6 ani, aceasta fiind perioada de dezvoltare si maxima sensibilitate a sistemului vizual.

Ambliopia poate fi cauzata de orice boala care afecteaza dezvoltarea normala a ochilor. In multe cazuri, afectiunile asociate cu ambliopia sunt ereditare.
Ambliopia are 3 cauze majore:
1. Strabismul - Ambliopia apare foarte frecvent la ochii "incrucisati". Ochiul afectat de stabism nu este folosit de copil, si astfel nu se dezvolta normal.
2. Erori de refractie - Ambliopia apare atunci cand ochiul nu focalizeaza imaginea direct pe retina, asa cum se intampla in: miopie, hipermetropie, astigmatism. Ochiul afectat nu este folosit si devine ambliopic. Ochii arata normal, dar unul dintre ei prezinta o vedere slaba. Acest tip de ambliopie este cel mai greu de detectat deoarece copilul pare a avea vederea normala la ambii ochi. Ambliopia poate apare si la ambii ochii. Acest lucru se intampla cand erorile de refractie sunt severe.
3. Incetosarea tesuturilor transparente ale ochilor - Afectiuni oculare, precum cataracta (incetosarea lentilei naturale a ochiului - cristalinul), pot duce la ambliopie. Aceasta cauza determina forma cea mai severa de ambliopie.

Simptome:
In cazul unei ambliopii usoare, simptomele pot fi considerate circumstantiale ( vederea in ceata poate fi pusa pe seama oboselii, etc.), pacientul nefiind constient de faptul ca este afectat. Atunci cand ambliopia este severa, simptomele capata proportii, concretizandu-se in:
- privire crucisa;
- viziune neclara, "in ceata";
- inchiderea repetata a unui ochi;
- limitarea perceptiei de adancime (vedere binoculara);
- sensibilitate scazuta la contraste si miscare.

Comentarii 

 
0 #1 Peles Iosif 26-05-2013 17:31
Buna ziua,

stie cineva ceva despre terapia NEUROVISION ?

MULTUMESC
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Date clientDatele dvs
În cursul înregistrării comenzii, noi colectăm de la clienţi o serie de date personale necesare atât livrării produselor..........detalii
Livrarea produselorLivrarea produselor
Produsele sunt expediate pe întreg teritoriul României prin Poşta Română - PrioriPost sau curierat rapid .........detalii
Cum platescCum plătesc?
Plata comenzilor dvs se efectuează ramburs în lei la ridicarea coletului la Oficiul Poştal dupa prezentarea....detalii
Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Toate produsele descrise pe acest site sunt suplimente alimentare si se elibereaza fara reteta. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Imalife.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
S.C. Imavision Media&Development S.R.L. Brasov, cod fiscal, RO21184860, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/542/2007

ANPC Protectia Consumatorului |    Solutionarea litigiilor